Paleo pečivo a moučníky
1) Bezobilný chléb
Vláčný chléb s kůrkou, vhodný k využití naslano i na sladko - třeba s máslem a medem...
Bezobilný (Paleo) chléb může být vítaným zpestřením pro lidi s nízkosacharidovými nebo "bezpřílohovými" dietami, a to i pro redukční a ketogenní dietu pro jeho...
2) Paleo a moučníky? Nevylučuje se to?
Na první pohled se zdá, že obejít se bez mouky znamená vzdát se všeho pečiva a moučníků. V podstatě by to tak mělo být a opravdu je žádoucí nahrazovat obvyklé přílohy zeleninou. Nicméně po určitém čase Paleo stravování přicházíme na různé skulinky, které nám zbylé suroviny nabízí a začneme si...
3) Charakteristika Paleo pečiva
Paleo pečivo a moučníky jsou velmi zajímavé tím, že obsahují až několikanásobně méně sacharidů než běžné pečivo. Kromě toho obsahují pouze jednoduché sacharidy, které jsou lehce stravitelné a nepodporují přemnožení škodlivých bakterií ve střevech, jak tomu je v případě polysacharidů (mouky,...
4) Nutriční hodnoty Paleo moučníků
Borůvkové řezy
z 690 g surovin (včetně borůvek), což je přibližně osm porcí, tvoří: Bílkoviny 51,4 g / Sacharidy 94,5 g / Tuky 148,5 g /
Poměr tuky : sacharidy + bílkoviny = 1,01 : 1
= jedna porce, 86 g, obsahuje 11,81 g sacharidů
(117 g cibule obsahuje 11,8 g sacharidů)
...
Pro srovnání...