Paleo pečivo a moučníky

1) Bezobilný chléb

Vláčný chléb s kůrkou, vhodný k využití naslano i na sladko - třeba s máslem a medem...            Bezobilný (Paleo) chléb může být vítaným zpestřením pro lidi s nízkosacharidovými nebo "bezpřílohovými" dietami, a to i pro redukční a ketogenní dietu pro jeho...

2) Paleo a moučníky? Nevylučuje se to?

Na první pohled se zdá, že obejít se bez mouky znamená vzdát se všeho pečiva a moučníků. V podstatě by to tak mělo být a opravdu je žádoucí nahrazovat obvyklé přílohy zeleninou. Nicméně po určitém čase Paleo stravování přicházíme na různé skulinky, které nám zbylé suroviny nabízí a začneme si...

3) Charakteristika Paleo pečiva

Paleo pečivo a moučníky jsou velmi zajímavé tím, že obsahují až několikanásobně méně sacharidů než běžné pečivo. Kromě toho obsahují pouze jednoduché sacharidy, které jsou lehce stravitelné a nepodporují přemnožení škodlivých bakterií ve střevech, jak tomu je v případě polysacharidů (mouky,...

4) Nutriční hodnoty Paleo moučníků

Borůvkové řezy z 690 g surovin (včetně borůvek), což je přibližně osm porcí, tvoří: Bílkoviny 51,4 g / Sacharidy 94,5 g / Tuky 148,5 g / Poměr tuky : sacharidy + bílkoviny = 1,01 : 1 = jedna porce, 86 g, obsahuje 11,81 g sacharidů (117 g cibule obsahuje 11,8 g sacharidů) ... Pro srovnání...